|
||||
|
|||||||
| Muhabbet Adı Üzerinde Muhabbet, Ama Geyikle Karıştırmayın, Yasak :D |

| Özel Konu Ve Duyurular | |||
![]() |
|||
| RadyoFinal |
Get the Flash Player to see this player.
|
| ||
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Çırak Üye
![]() Üyelik tarihi: 11 Sep 2009
Konular: 51
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı: 58
Rep Derecesi :
![]() |
Engelliler Günü.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü... Bugün öğrencilerimden bir tanesi beni çok şaşırtan bir soru sordu. "Öğretmenim. sabah televizyonda duydum. Bugün dünya engelliler günüymüş. Bize engelli diyorlar ya, bu gün şimdi bizim günümüz mü oluyor?" Çok şaşırdım bu soruya. Daha doğrusu öğrencimden böyle bir soru sormasını hiç beklemiyordum. Ben şaşkınlık içinde düşünürken, "Öğretmenim, bugün bizim günümüzse ders işlemeyelim. Bugün hep oyun oynayalım" dedi. Ben de "Tamam, hem ders yaparız hem de oyun oynarız" diye cevapladım öğrencimin sorusunu. Dünya engelliler günü.....Sizce neden böyle bir gün var? Ben önceden "Keşke böyle bir gün olmasaydı. Engelliler, engelli olduklarını bir kez daha bu günde hatırlayacaklar ve üzüleceklerdir" diye düşünürdüm. Sanki engelli olduklarını böyle bir günde yüzlerine bir kez vuruyor gibi oluyorduk. Oysa engellilerin sayısını ve ülkemizde ne kadar çok olduklarını sadece bu işin içinde olanlar biliyor. Birçok engel dalında engelli bireyler var. Ve bu bireylerin çoğu engeline göre ders alamıyor. Ders alamadığı için de birçok şeyden uzak kalıyorlar. Sosyalleşemiyorlar. Son zamanlarda, engelli öğrencilerin eğitimine verilen önemin artmasıyla beraber, engelli bireylerde bir çok konuda söz sahibi oldular. Engeline göre eğitiliyorlar ve sosyal hayata karışıyorlar. Biz normal dediğimiz insanların arasında daha sıklıkla bulunuyorlar. Normal-engelli... Gerçi ben bu iki terim üzerinde de çok düşünmüşümdür. Neye göre normaliz. Ya da neye göre engelli. Aklımız çalışmıyorsa zihin engelli, gözümüz görmüyorsa görme engelli, kulağımız işitmiyorsa işitsel engelli, ayaklarımız yürümüyorsa bedensel engelli....Ya aklı çalışıp, gözleri görüp, kulakları işitip, ayakları yürüyüp de kalp kıranlara ne demeli. Televizyonda her gün sokak çocuklarını görüyoruz. Köprü altlarında yatıyorlar. Bu çocukları sokağa atanlar NORMAL dediğimiz SAĞLIKLI dediğimiz insanlar... Peki bu insanlar kendi öz çocuklarını nasıl sokağa atabiliyorlar? Mutlaka bir engeli olmalı bunların...Peki bu engele ne denir sizce? Ya karısını dövüp, bir işte çalışmayıp, çoluğunu çocuğunu başkalarına muhtaç edenler sizce ne engelli dersiniz? Bence bu engelin tek bir adı var. Bu insanlar SEVGİ engelli. Engelli olanlar, engeline göre eğitim alıp, engelini aşabiliyorlar. Hatta çoğumuza göre daha hayat dolu, daha neşeli bile olabiliyorlar. Ve onlar engellerini en çok da bizim onlara göstereceğimiz sevgi sayesinde aşıyorlar. ya engelini aşamayan NORMAL insanlara ne demeli?!!. HER ENGEL AŞILABİLİR. YETER Kİ SEVGİ ENGELLİ OLMAYALIM.... Ve..Sevmekle başlayalım herşeyi...Severek bu dünya kurtulur çünkü..... |
|
|
|
|
|
#2 |
![]() Üyelik tarihi: 30 Jan 2009
Konular: 3064
İtibar Gücü: 61
Rep Puanı: 2236
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Konu uygun bolume tasindi..
Cok guzel bir yaziydi gercekten.. Cok sey cikarttim bundan, bence herkes okumali..
..sonra fark ettim ki su akıyor, rüzgar esiyor, yağmur yağıyor herşey yine ve aynı şekilde oluyor.. öyle bir yere geldim ki sıcak ve soğuk, aşk ve nefret, savaş ve barış üşümek ve sonra ısınmak gibi.. gitsem ayrılık olur kalsam çöl.. gidersem bende hasret olur ve belki beni sevenler de özler ama anladım ki özlemden hiç kimse ölmüyor, ama ben ölüyorum.. ama ben ölüyorum.. ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
|
|